DVIJE DONACIJE ZA ISTU SVRHU

19.1.2022. Slika: DVIJE DONACIJE ZA ISTU SVRHU

Caritasova skrb za potrebite, uz puno ljubavi, strpljivosti i stručnog znanja, iziskuje i neprestane troškove. Na spomen nekih potreba moglo bi se pomisliti da su sitnice ali i ta pomagala u konačnici mogu zahtijevati značajna novčana sredstva. Primjer za jednu takvu stavku u proračunu Kuće bl. Alojzija Stepinca su nepropusni podbradnjaci za hranjenje korisnika.


Uz donaciju OŠ Marina Držića iz Zagreba, o kojoj smo nedavno pisali, Caritas Zagrebačke nadbiskupije danas posebno zahvaljuje tvrtki Overseas Trade Co Ltd. d.o.o. (www.overseas.hr), koja je krajem prošle godine uplatila 4.000,00 kuna za potrebe Kuće za zbrinjavanje djece i odraslih osoba s tjelesnim i mentalnim oštećenjem »Bl. Alojzije Stepinac« u Brezovici. Donacije ovih darovatelja utrošene su zajedno za kupnju nepropusnih podbradnjaka za hranjenje korisnika, koji su nabavljeni ovih dana.

Marketing i projekt koordinator tvrtke Overseas gđa Mateja Čengić ovu donaciju popratila je izjavom: »Mi u Overseas Expressu vjerujemo kako je važno pomoći potrebitima. Djeca su iznimno ranjiva društvena skupina te vjerujemo kako će ova donacija pomoći da štićenicima doma osigurate neke nužno potrebne zahtjeve, te da im se bar malo olakša ionako već težak život.«

»Kuća Brezovica zahvaljuje Overseas-u što uviđa potrebitost uključivanja šire zajednice u skrb za potrebite te aktivno doprinosi izgrađivanju boljeg društva u kojem živimo. Raduje nas spoznaja da oko nas ima ljudi otvorena srca za bližnje u potrebi te se, u ime djelatnika, naših korisnika i moje osobno, iskreno zahvaljujem«, izjavila je povodom ove donacije voditeljica Kuće gđa Ivana Kokić Ajazaj, napominjući da je tvrtka Overseas i prošle godine također donirala 4.000 kuna za koje su također bili kupljeni nepropusni podbradnjaci, koji puno pomažu u hranjenu djece te je bilo potrebno kupiti nove.