KROZ PROJEKT "PADDLE FOR THE EARTH" OTPLOVILI U NOVU PUSTOLOVINU

5.5.2024. Slika: KROZ PROJEKT PADDLE FOR THE EARTH OTPLOVILI U NOVU PUSTOLOVINU

Kajak Kanu Klub Mladost iz Zagreba u suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije na zagrebačkom Jarunu održao je aktivnost veslanja u okviru projekta "Paddle for the Earth" financiranom sredstvima Europske unije (EACEA - European Education and Culture Executive Agency; Erasmus+; EU Solidarity corps, A.3-Erasmus Mundus, Sport), kojim nastoji približiti ljepotu prirode i sve potaknuti na aktivno sudjelovanje u njezinoj zaštiti.




"Više od dvadeset sudionika, uglavnom djece, blagoslovljeno lijepim vremenom, 4. svibnja uživalo je u jedinstvenom doživljaju veslanja i osjetilo radost povezanosti s prirodom. Smijeh i radost odjekivali su duž jezera dok su sudionici uživali u veslanju i istraživali ljepotu jezera, a glavna atrakcija dana bila je vožnja u otvorenom kanuu, popularno nazvanom dragon boat. Ova tradicionalna kineska disciplina veslanja pružila je svima priliku da se okušaju u timskom radu i uživaju u dinamičnom ritmu veslanja. Sve ovo nije bila samo zabavna avantura već je bila i prilika za osvježenje uma i tijela u prirodi te za podizanje svijesti o važnosti brige za okoliš", izjavio je po završetku kajakaške aktivnosti Filip Karamarko, voditelj Projekta, najavljujući nastavak ovakvih programa te je posebno zahvalio Kanu klubu Končar na pomoći.

Uz Caritas Zagrebačke nadbiskupije, partneri Kajak Kanu Kluba Mladost u projektu "Paddle for the Earth" su Budapest Association for International Sport iz Mađarske i Kajakaško društvo Brkati Som iz Slovenije. Više informacija o Projektu nalazi se na mrežnoj stranici https://paddle4earth.eu/naslovna/.

Sadržaj ove vijesti isključiva je odgovornost Kajak Kanu Kluba Mladost iz Zagreba.

Tekst i fotografije: Kajak Kanu Klub Mladost, Zagreb

Više fotografija možete vidjeti u objavi na FB stranici Zagrebačkog Caritasa.