LJETOVANJE KOJE JE ODMOR ZA DUŠU I TIJELO

18.7.2024. Slika: LJETOVANJE KOJE JE ODMOR ZA DUŠU I TIJELO

Veća grupa korisnika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije iz Kuće bl. Alojzija Stepinca u Brezovici trenutno ljetuje u objektu Caritasa Biskupije Krk u Martinšćici na otoku Cresu.


U kuću za odmor "Dom Emaus" sedamnaestero Caritasovih korisnika s neophodnom pratnjom došlo je 12. srpnja, a boravit će do 20. srpnja.

"Naša djeca udobno su smještena i čitavo vrijeme uživaju u suncu i moru, okruženi bezgraničnom ljubaznošću domaćina - gospodina Roberta i njegove supruge Ane. Objekt u kojemu boravimo izvrsno je opremljen i opskrbljen svim potrebnim za ugodan boravak naše djece, a nalazi se na prekrasnoj lokaciji - tik uz more i plažu", doznajemo od gosp. Berislava Janjića, voditelja Kuće za zbrinjavanje djece i odraslih osoba s tjelesnim i mentalnim oštećenjem "Bl. Alojzije Stepinac" u Brezovici.

Tijekom boravka u Martinšćici Brezovčane je posjetio i ravnatelj Caritasa Biskupije Krk vlč. Ivan Milovčić, koji je podsjetio da se od 2006. godine u kući za odmor "Dom Emaus" u Martinšćici na otoku Cresu vodi sezonski projekt ljetovanja djece i obitelji različitih socijalnih kategorija.

"Ove godine, od lipnja do rujna, kroz kuću će proći 7 grupa - 6 grupa djece s pratnjom iz Ukrajine te 1 grupa korisnika zagrebačkog Caritasa - čime će 150 osoba ostvariti oko 1.700 noćenja", rekao je Robert Brozić, voditelj ovoga sezonskoga projekta, objasnivši pritom da su, uz smještaj, projektom osigurani i obroci te ostali sadržaji. U projekt su se uključili kao donatori razni poslovni subjekti ali i fizičke osobe, a glavnu financijsku podršku dao je Hrvatski Caritas. U samoj provedbi projekta pomaže nekoliko volontera.

"Caritas Biskupije Krk raduje što ima mogućnosti svoju misiju ostvarivati i kroz ovakve projekte. Mirno i sigurno okruženje, priroda, more i morski zrak, dobrohotnost mještana, samo su neki od faktora koji blagotvorno utječu na fizičko i mentalno zdravlje svih koji borave u Domu Emaus", zaključio je ravnatelj vlč. Milovčić.


Više fotografija dostupno je u objavi na našoj facebook stranici.