PUSTOLOVINA NA JARUNU

11.7.2024. Slika: PUSTOLOVINA NA JARUNU

Kajak Kanu Klub Mladost iz Zagreba i Caritas Zagrebačke nadbiskupije ponovno su udružili snage u sklopu projekta "Paddle for the Earth" i 10. srpnja organizirali još jedan nezaboravan dan veslanja na zagrebačkom Jarunu. Ovaj put, desetero djece iz Caritasove Kuće sv. Franje u Vugrovcu, uz pratnju dvije odgojiteljice, uživalo je u veslačkoj pustolovini.


Unatoč visokim temperaturama, vrućina nije umanjila entuzijazam i veselje koje su djeca doživjela na vodi. Opremljeni veslima i osmijesima, mališani su istraživali ljepote Jaruna, uživajući u osjećaju slobode i povezanosti s prirodom.

Posebno uzbudljiv trenutak dana bila je vožnja u otvorenom kanuu, poznatom kao dragon boat. Ova kineska disciplina veslanja omogućila je djeci da osjete čar timskog rada i sinergije, dok su se zajedno kretali po jezeru. Glasni smijeh i uzvici oduševljenja odjekivali su oko jezera, stvarajući atmosferu ispunjenu radošću i zajedništvom.

Cilj ovog projekta, financiranog sredstvima Europske unije, je ne samo pružiti djeci priliku za rekreaciju, već i osvijestiti ih o važnosti očuvanja okoliša. Kroz veslanje i boravak u prirodi, sudionici su imali priliku naučiti više o ekološkim temama i važnosti brige za naš planet.

Organizatori su izrazili veliko zadovoljstvo uspjehom ovog događaja, naglašavajući kako su ovakve aktivnosti ključne za zdrav razvoj djece i njihov pozitivan odnos prema prirodi. Ujedno su najavili i buduće slične akcije, pozivajući sve zainteresirane da im se pridruže u narednim avanturama.

Dok se djeca vraćala kući ispunjena novim iskustvima i uspomenama, jedno je bilo sigurno – veslačka pustolovina na Jarunu ostat će im u sjećanju kao dan ispunjen zabavom, učenjem i ljubavlju prema prirodi.

Ostanite s nama i dalje jer "Paddle for the Earth" nastavlja svoje putovanje, s ciljem da nas sve podsjeti na važnost očuvanja našeg planeta za buduće generacije.

Posebno hvala Kanu klubu Končar na potpori!


Autor priloga i fotografije - Kajak Kanu Klub Mladost


Više fotografija dostupno je u preuzetoj objavi na našoj facebook stranici.