SKRB2024 – Transformacija skrbi o djeci u Europi

20.9.2024. Slika: SKRB2024 – Transformacija skrbi o djeci u Europi

Stručni zaposlenici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, koji rade s djecom, sudjelovali su na međunarodnoj znanstveno-stručnoj konferenciji SKRB2024 - Transformacija skrbi o djeci u Europi, koja je održana od 18. do 20. rujna ove godine u Zagrebu.


Konferenciju su organizirali Ured UNICEF-a za Hrvatsku, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstvo pravosuđa, uprave i digitalne transformacije, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Centar za nestalu i zlostavljanu djecu u Osijeku.
Konferencija je nastojala pružiti pregled trenutnog stanja i lekcija naučenih u području skrbi o djeci na razini EU-a, kao i preporuke za daljnje korake. Na konferenciji su nastupili brojni međunarodni stručnjaci, predstavnici UNICEF-a, ministarstava, organizacija te predstavnici djece i mladih koji žive u skrbi.

Okupljeni su kroz razmjenu iskustava, znanja i primjera dobre prakse nastojali pronaći najbolja rješenja koja bi djeci u sustavu skrbi trebala osigurati bolju budućnost vodeći pri tom računa o stvarnim potrebama djece. Istovremeno je istaknuta i potreba razvijanja sustava usluga i podrške obiteljima kako bi se roditelji mogli brinuti o svojoj djeci kod kuće u obiteljskom okruženju.

Među brojnim sudionicima koji su pratili bogati program ove konferencije bilo je i osmero zaposlenika iz Sektora usluga socijalne skrbi, a program se mogao pratiti i online.


Više fotografija u objavi na našoj facebook stranici.