STUDENTI HRVATSKOG KATOLIČKOG SVEUČILIŠTA UKLJUČUJU SE U CARITASOVE VOLONTERSKE AKTIVNOSTI

21.10.2024. Slika: STUDENTI HRVATSKOG KATOLIČKOG SVEUČILIŠTA UKLJUČUJU SE U CARITASOVE VOLONTERSKE AKTIVNOSTI

U četvrtak, 17. listopada 2024., koordinatorica volontera Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Marija Stanešić sudjelovala je na prvom ovogodišnjem susretu Volonterske skupine Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Na početku susreta prisutnima se obratio i rektor HKS-a, prof. dr. sc. Željko Tanjić koji je istaknuo važnost volontiranja unutar akademske zajednice, ali i uključivanja u inicijative drugih organizacija koje skrbe i pružaju pomoć potrebitima.


Koordinatorica volontera Marija predstavila je volonterima rad Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i Caritasovih Kuća u kojima će se volonteri HKS-a ove akademske godine uključiti u volontiranje. Unutar HKS-ove volonterske skupine određena je koordinatorica za volontiranje u Caritasu, Kristina Ruf koja će biti zadužena za jednostavniju i aktivniju suradnju između HKS-ovih volontera i Caritasa.

Osim Caritasa volonteri HKS-a će se ove godine uključiti u volonterske aktivnosti Pučke kuhinje na Sv. Duhu i u aktivnosti udruge DUH koja svoj rad posvećuje djeci s teškoćama u razvoju.

Caritas zahvaljuje sveučilišnom kapelanu vlč. Branimiru Jagodiću na inicijativi i pozivu. Ujedno poziva sve zainteresirane da se uključe u volontiranje i postanu Caritasova produžena ruka!

Više informacija o mogućnostima volontiranja možete doznati od koordinatorice volontera na email volonteri@czn.hr.


FB