STUDENTI PREPORUČUJU PRAKSU U CARITASU

12.7.2024. Slika: STUDENTI PREPORUČUJU PRAKSU U CARITASU

Tijekom protekle akademske godine studenti Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu mogli su izabrati Caritas Zagrebačke nadbiskupije za terensku praksu iz tri kolegija, a za jedan od njih imali su praksu u njegovoj Socijalnoj službi te u dvije njegove kuće.


Terensku praksu šestero studenata u Socijalnoj službi Caritasa Zagrebačke nadbiskupije za kolegij "Terenska praksa iz socijalnog rada s obitelji" pratila je njezina voditeljica soc. radnica Ana Juratovac, koja je posebno pohvalila studente zbog njihove motiviranosti, odvažnosti i zainteresiranosti u radu tijekom odrađivanja prakse.

"Drago mi je što sam praksu odradila baš u Caritasu jer sam dobila široku sliku o profesiji i osim budućih kolega, upoznala sam i prijatelje. Svakomu bih preporučila praksu u Caritasu jer je super organiziran, a profesionalni tim tamo uvijek je podrška." - Ana

"Terenska praksa koju sam obavljala u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije bila je moja prva praksa i jedno divno iskustvo. Nisam znala što me čeka i bila sam pomalo i zabrinuta i uplašena kako ću se snaći. No, moram priznati, dobila sam i puno više nego što sam očekivala. (...) Drago mi je što sam izabrala baš ovu praksu jer mislim da je odlično iskustvo za početak i definitivno bih ga preporučila svim studentima." - Marta




TERENSKA PRAKSA U KUĆI LJUBAVI I KUĆI ZA MLADE



"U ime svih studentica zahvaljujem se voditeljici Kuće ljubavi gđi Maji Baljak i drugim tamošnjim Caritasovim djelatnicima na susretljivosti i ljubaznosti, a posebno socijalnoj radnici Gloriji na podijeljenom znanju i iskustvima iz svojega rada", poručila je studentica C. R..

"Kroz druženje s korisnicima i sudjelovanje u radionicama, studentice su dobile dragocjen uvid u rad socijalnog radnika u dječjem dom, čime su značajno obogatile svoje praktično iskustvo. Njihov rad nije samo poboljšao svakodnevni život korisnika, već je studenticama omogućio vrijedno praktično iskustvo u radu s majkama, trudnicama i djecom, pokazavši koliko je važna suradnja između akademske zajednice i socijalnih ustanova", izjavila je Gloria Petra Tomić, socijalna radnice Kuće ljubavi.

"Ova mi je praksa približila koncept organiziranog stanovanja, te sam time proširila znanje o perspektivi koja je pružena korisnicima ovim oblikom skrbi. Lijepom iskustvu doprinijeli su susreti i druženja s korisnicima koji su bili otvoreni i dobrohotni, spremni odvojiti svoje vrijeme" izjavila je studentica Ivana, koja je praksu imala u Kući za mlade u Selskoj cesti na Trešnjevci.

Dolazak studentica u Kuću za mlade "Da život imaju!" bio je obostrano koristan, primjećuje na završetku ovogodišnje prakse Suzana Horvat Kutle, voditeljica Sektora usluga socijalne skrbi i objašnjava zašto je tome tako: "Našim korisnicima uvijek je drago družiti se s mladima tako da pozitivne poruke i poticaji ohrabrenja puno lakše dolaze do njih kroz takvu komunikaciju. S druge strane studenticama, koje su dobile uvid u usluge koje zagrebački Caritas pruža u ovoj kući, ovo je bilo nenadoknadivo. Osobni susreti s korisnicima i suradnja sa stručnjacima koji s njima rade dodatno je osnažilo i opravdalo njihov izbor budućeg zvanja i posla kojim se žele baviti".


Više fotografija možete vidjeti u objavi na našoj facebook stranici.


Povezane vijesti

ISKUSTVO KOJE ĆE PAMTITI CIJELI ŽIVOT - 08. 07. 2024.
https://www.czn.hr/vijesti/iskustvo-koje-ce-pamtiti-cijeli-zivot
+ FB objava

STARIJE OSOBE IMAJU NEVJEROJATNU ŽIVOTNU ENERGIJU - 05. 07. 2024.
https://www.czn.hr/vijesti/starije-osobe-imaju-nevjerojatnu-zivotnu-energiju
+ FB objava