POLAZNICIMA ĐAKONSKE PASTORALNE GODINE PREDSTAVLJEN RAD CARITASA ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE

22.10.2024. Slika: POLAZNICIMA ĐAKONSKE PASTORALNE GODINE PREDSTAVLJEN RAD CARITASA ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE

U ponedjeljak 21. listopada 2024. godine zamjenik ravnateljice i tajnik Caritasa Zvonko Erceg održao je predavanje đakonima u sklopu programa Đakonske pastoralne godine 2024./2025. kojega organizira Nadbiskupijski pastoralni institut u Zagrebu.


U uvodnom dijelu tajnik Caritasa prikazao je okupljenim đakonima kratki film "Caritas možeš biti i ti!", koji je premijerno prikazan prošle godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu na Svečanoj akademiji upriličenoj povodom 90 godina osnutka i djelovanja Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Potom ih je pobliže upoznao s najvažnijim područjima rada, izazovima te važnosti karitativnog služenja u pastoralnom radu.

Program Đakonske pastoralne godine pohađaju 24 đakona, pripravnika za prezbiterat, koji se tijekom dva studijska tjedna upoznavaju sa središnjim tijelima Zagrebačke nadbiskupije, njihovim značenjem i pastoralnim poslanjem, te sa službom župnika i župnog vikara.

U nastavku programa đakonima će biti predstavljen i rad župnih caritasa na području Zagrebačke nadbiskupije u kojoj trenutno djeluje 165 odbora župnih Caritasa sa 1400 aktivnih volontera.


Foto: CZN / NPI / ŽV