TKO SABIRE POMALO, BIVA BOGAT

17.10.2024. Slika: TKO SABIRE POMALO, BIVA BOGAT

Korisnici organiziranog stanovanja u Kući za mlade "Da život imaju!" sudjelovali su u radionici koju su za njih pripremile volonterke Udruge "Cornum". Bio je to prvi susret mladih i novih volonterki ove Caritasove kuće na adresi Selska cesta 165, koji je nadmašio sva očekivanja.


"Razmjenjivanje iskustava o tome kako je tko proslavio svoj osamnaesti rođendan, koje su zamke online zarađivanja, što nam najčešće izbije novce iz novčanika, koje su stvari bez kojih ne bismo mogli i zbog čega su nam vrijedne, zbog čega smo mi vrijedni i kako to da Hajduk nikako da postane prvak Hrvatske?... Sve su to bile teme kojih smo se dotaknuli izrađujući štedne kasice", opisuje radionicu održanu 16. listopada Caritasov psiholog-odgajatelj Katarina, navodeći zatim i ciljeve štednje sudionika - korisnika Caritasove socijalne usluge "Organizirano stanovanje uz sveobuhvatnu podršku za djecu bez adekvatne roditeljske skrbi" i "Organizirano stanovanje uz povremenu podršku za djecu iz alternativne skrbi" na Trešnjevci: "Jednima je to maturalac i proslava osamnaestoga rođendana, drugima prve stanarine, a trećima dugo željene tenisice, zatim darovi prijateljima i krizne situacije… Kako bi u tome bilo motiviraniji, neki mladi su napisali i motivacijske poruke na svoje kasice, a mi se nadamo da će se polako puniti i ostati neotvorene do ostvarenja svakog cilja."

Poseban poticaj Caritasovim korisnicima na važnost štednje pružile su i same volonterke Udruge "Cornum" jednostavnom biblijskom izrekom: "Naglo stečeno bogatstvo iščezava, a tko sabire pomalo, biva bogat." (Mudre izreke 13, 11)


Više fotografija maštovitih kasica možete pogledati u objavi na našoj facebook stranici.